Itse tehty maapähkinävoigranola

Jälkiruoka
Annokset: 1

Ainesosat

200 g Urtekram kaurahiutaleita
100 g Urtekram tattarihiutaleita
100 g Tattanrinjyviä
100 g Pähkinöitä, esim. Urtekram manteleita, cashew- ja saksanpähkinöitä
100 g Urtekram chiansiemeniä
1/2 tl Suolaa
1 tl Urtekram kardemummaa
1/2 tl Inkiväärijauhetta
75 ml Urtekram Agave- tai kookossiirappia
75 g Urtekram Kookosöljyä
75 g Urtekram Smooth maapähkinävoita
50 g Urtekram kookoslastuja
100 g Urtekram kuivahedelmiä, esim. rusinoita tai mulperimarjoja

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Rouhi pähkinät karkasti.
Sekoita kaura- ja tattarihiutaleet, tattarinjyvät, pähkinät, siemenet, jyvät, suola ja mausteet suuressa kulhossa. Kuumenna öljy pienessä kasarissa ja lisää maapähkinävoi ja siirappi miedolla lämmöllä. Sekoita tasaiseksi massaksi.
Levitä seos kuiva-aineiden päälle ja paista pellillä uunissa n. 10-15 minuuttia.
Kääntele seosta ja paista vielä n. 10-12 minuuttia, kunnes seos saa hieman väriä ja alkaa tuoksua.
Anna jäähtyä hieman, lisää sitten kuivatut hedelmät ja kookoslastut.
Säilytä granola purkissa.

Samankaltaisia reseptejä