Glögi

Juomat
Annokset: 10
Glögin ei tarvitse olla ylimakea, tässä versiossa on paljon mausteisia makuja ja runsaasti rusinoita. MÄÄRÄ: Melkein 1 l, ainakin 10 hyvän kokoista lasia. VALMISTUSAIKA: Yksi yö tai päivä, jotta rusinat ja mantelit ovat vetäytyneet viinissä, akvaviitissä ja portviinissä. Lämmittämiseen vähintään 40 minuuttia. SÄILYVYYS: Glögi maistuu parhaalta lämpimänä ja juuri tehtynä, mutta se voidaan pitää lämpimänä monta tuntia. KÄYTTÖ: Pikkujouluihin ja adventtilounaalle tai kylmänä talvipäivänä, kun haluat nauttia jotakin lämmintä ja makeaa. VINKKI: Jos olet kokeilunhaluinen, lisää kattilaan pieni kimppu rosmariinia tai timjamia. Voit myös laittaa mukaan kokonaisen vaniljatangon tai 1 - 2 kokonaista tähtianista. TYÖVÄLINEET: Terävä veitsi tai vihannesten kuorija appelsiinin kuorintaan. TERVEYSVINKKI: Glögi ei ole koskaan aivan terveellinen, mutta tässä versiossa ei ole lisätty sokeria.
Reseptin tekijä:

Ainesosat

½ l hyvää punaviiniä
2 ½ dl portviiniä
1-1½ dl hyvää akvaviittiä
50 g manteleita luomu
100 g tummia rusinoita luomu
10 kokonaista kardemummaa luomu
10 kokonaista neilikkaa luomu
3 kokonaista maustepippuria
1 kokonainen kanelitanko luomu
3 kokonaista mustaa pippuria luomu tai vihreää pippuria
1 luomuappelsiinin kuori pitkinä suikaleina

Ohjeet

Kaada punaviini, portviini, akvaviitti, mantelit ja rusinat kattilaan ja anna vetäytyä yön yli. Siivilöi mantelit ja rusinat pois (säilytä nämä glögin tarjoiluhetkeä varten). Lisää kardemumma, neilikka, maustepippuri, kaneli, pippuri ja appelsiininkuori ja lämmitä varovasti ja anna hautua 10 minuuttia. Glögi ei saa kiehua, mutta pinta saa väristä hieman. Ota kattila pois liedeltä ja anna sen jäähtyä vähintään 30 minuuttia, mielellään kokonaisen tunnin. Lisää mantelit ja rusinat, anna lämmetä alhaisella lämmöllä ja glögi on valmis tarjoiltavaksi.

Samankaltaisia reseptejä