Suklainen taateli-pähkinäkakku

Leivonta
Annokset: 8
Tietoa reseptistä Siihen on syynsä että, Eteläamerikkalaiset intiaanit sanoivat kaakaon olevan ruokaa jumalilta. Niin taivaallista ainesta tulee ylistää ja sen teemme tämän kakun avulla. MÄÄRÄ: Riittää 8 - 10 hyvin makean nälkäiselle henkilölle. VALMISTUSAIKA: Alle 1 tunnin. SÄILYVYYS: Kakku säilyy hyvin 3-4- päivää, jos sitä ei syödä yhdellä kertaa. KÄYTTÖ: Kun haluat hellitellä makuaistejasi. VINKKI: Voit laittaa kakkuun myös mustikoita. Sekoita ne taikinaan kun se on ensi sekoitettu monitoimikoneessa. Jos sinulla on kaakaomurskaa sekoita sekin taikinaan vasta kun taikina on sekoitettu monitoimikoneessa. Jos et halua leipoa yhtä isoa kakkua, voit leipoa pieniä tai vähän isompia brownies. Tarjoile vaikka Skyr -rahkan, maustamattoman jogurtin, creme fraichen tai kermavaahdon kera. TYÖVÄLINEET: Hyvä monitoimikone isolla kulholla. Tähän et tarvitse tehosekoitinta, se menisi vain rikki. TERVEYSVINKKI: Hieman karvas kaakao vähentää ruokahalua (ja on täynnä terveellisiä bioflavonoideja). Manteleiden ja hasselpähkinöiden kuidut ja proteiinit täyttävät ja niillä on verensokeria tasapainottava vaikutus. Joten akuutti verensokerin lasku, ei siis antaa aihetta käydä käsiksi tähän kakkuun. Tämä kakku maistuu kuitenkin ihanalta ja hellii makuaistejasi.
Reseptin tekijä:

Ainesosat

400 g taateleita luomu
100 g Urtekram manteleita luomu
100 g Urtekram hasselpähkinöitä luomu
2 kuorittua banaania
1 - 2 dl Urtekram kaakaojauhetta luomu
1 dl Urtekram kookos- tai hasselpähkinäöljyä
1 luomuappelsiinin hienoksi raastettu kuori ja mehu
1 tl Urtekram vaniljajauhetta luomu tai ½ vaniljatanko, hienoksi silputtuna
2 tl Urtekram jauhettua kanelia luomu
Pieni hyppysellinen Urtekram meri- tai Himalajasuolaa
Hyvin pieni hyppysellinen tuoretta, jauhettua mustaa pippuria luomu
6 keskisuurta munaa

Ohjeet

NÄIN TOIMIT

Kaada taatelit, mantelit, hasselpähkinät, banaanit, kaakaojauhe, öljy, appelsiinimehu ja -kuoret, vanilja, kaneli, suola ja pippuri monitoimikoneeseen ja käynnistä. Anna käydä muutaman minuutin, kunnes seos kerääntyy märäksi ja karkeaksi massaksi. Lisää munat monitoimikoneeseen sen käydessä 1- 2 kpl kerrallaan. Muutaman minuutin kuluttua seos on paksua, ilmavaa ja tasaista "suklaataikinaa". Kaada taikina pyöreään, voideltuun kakkuvuokaan ja paista n. 35 - 40 minuuttia 160 °C. Pidä silmällä että pinta ei pala, sen tulee olla kullanvärinen eikä saa mustua. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.

Samankaltaisia reseptejä