Bataattia, täyteläistä guacamolea ja mausteisia kikherneitä
Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Bataatti, kasvikset ja mausteiset kikherneet ovat raikasta ja yksinkertaista herkkua. Täydellistä arkilounasta! Jos et ehdi pikkelöimään punasipulia, voit tarjoilla raa’an punasipulin ohuina viipaleina tai valita jonkin muun lisukkeen.
Reseptin tekijä: Maja Warodell
4 keskikokoista bataattia
Muutama kourallinen tuoretta babypinaattia
Kourallinen tuoretta minttua
PIKKELÖITY PUNASIPULI (tai jokin muu lisäke)
2 punasipulia
0,5 dl etikkaa
3/4 dl Urtekram agavesiirappia
1 dl vettä
0,5 tl suolaa
GUACAMOLE
2 avokadoa
1 puristettu valkosipulinkynsi
0,5–1 tl Urtekram chilihiutaleita
Puolikas tomaatti
Puolikkaan limetin mehu
0,5 tl suolaa
MAUSTEISET KIKHERNEET
2 tölkkiä Urtekram kikherneitä
2 rkl Urtekram oliiviöljyä
1 rkl garam masalaa
1 tl agavesiirappia
1 rkl puristettua limettiä
0,5 suolaa
Urtekram mustapippuria maun mukaan
Bataatit voi valmistaa kahdella tavalla. Voit joko kypsentää niitä 200-asteisessa uunissa noin tunnin tai pistellä kuoreen haarukalla reikiä ja kypsentää mikrossa täydellä teholla noin 10–12 minuuttia. Tarkista molemmissa kypsennystavoissa tikulla bataattien kypsyys ja käännä ne kerran kypsennyksen aikana.
Keitä vesi ja sekoita joukkoon etikka, agavesiirappi, vesi ja suola. Kaada seos sipulien päälle. Sulje astia kannella ja anna sipulien maustua ruokailuun saakka.
Survo avokadot haarukalla. Poista tomaatista siemenet ja hienonna. Lisää loput aineet avokadosurvokseen ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna öljy. Paista kikherneitä garam masalassa noin 5 minuuttia. Lisää sitten agave ja limetti ja mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä bataatit babypinaatilla, guacamolella ja kikherneillä. Lisää lopuksi päälle pikkelöityä sipulia ja tuoretta minttua.
Ainesosat
4 keskikokoista bataattia
Muutama kourallinen tuoretta babypinaattia
Kourallinen tuoretta minttua
PIKKELÖITY PUNASIPULI (tai jokin muu lisäke)
2 punasipulia
0,5 dl etikkaa
3/4 dl Urtekram agavesiirappia
1 dl vettä
0,5 tl suolaa
GUACAMOLE
2 avokadoa
1 puristettu valkosipulinkynsi
0,5–1 tl Urtekram chilihiutaleita
Puolikas tomaatti
Puolikkaan limetin mehu
0,5 tl suolaa
MAUSTEISET KIKHERNEET
2 tölkkiä Urtekram kikherneitä
2 rkl Urtekram oliiviöljyä
1 rkl garam masalaa
1 tl agavesiirappia
1 rkl puristettua limettiä
0,5 suolaa
Urtekram mustapippuria maun mukaan
Ohjeet
Bataatit voi valmistaa kahdella tavalla. Voit joko kypsentää niitä 200-asteisessa uunissa noin tunnin tai pistellä kuoreen haarukalla reikiä ja kypsentää mikrossa täydellä teholla noin 10–12 minuuttia. Tarkista molemmissa kypsennystavoissa tikulla bataattien kypsyys ja käännä ne kerran kypsennyksen aikana.
Keitä vesi ja sekoita joukkoon etikka, agavesiirappi, vesi ja suola. Kaada seos sipulien päälle. Sulje astia kannella ja anna sipulien maustua ruokailuun saakka.
Survo avokadot haarukalla. Poista tomaatista siemenet ja hienonna. Lisää loput aineet avokadosurvokseen ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna öljy. Paista kikherneitä garam masalassa noin 5 minuuttia. Lisää sitten agave ja limetti ja mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä bataatit babypinaatilla, guacamolella ja kikherneillä. Lisää lopuksi päälle pikkelöityä sipulia ja tuoretta minttua.