Rapeaa tofua, punaista currya ja riisinuudelia

Pääruoka
30 min
Annokset:
Haluatko lisää kasviksia arkeen? Kokeile rapeaa tofua ja punaista currya! Tämä vegaaninen ja gluteeniton ateria on maukas, raikas ja helppo valmistaa.
Reseptin tekijä:

Ainesosat

3 pkt kiinteää tofua kuutioituna
1 pieni sipuli hienonnettuna
2 paprikaa siemenet poistettuna ja ohueksi suikaloituna
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl Urtekram kookosöljyä
1 pieni tölkki (115 g / 4 unssia) vegaanista* punaista Panang-currytahnaa
(*monissa perinteisissä versioissa on katkaraputahnaa, joten lue ainesosaluettelo huolellisesti, jos vegaanisuus on sinulle tärkeää)
6 kaffirlimetinlehteä (ei välttämätön, mutta suositellaan maun vuoksi)
3 rkl Urtekram maapähkinävoita
1 1/2 Urtekram säilyketölkkiä (600 ml) makeuttamatonta luomukookosmaitoa
Noin 2 rkl Urtekram Tamari-soijaa
Riisinuudeleita* (tai vastaavia) lisukkeeksi
(*Keitä vain tarvittava aika. Helpoin tapa valmistaa nuudelit on lisätä ne kiehuvaan veteen noin 3 minuutiksi. Tämän jälkeen vesi valutetaan pois, ja nuudelit ovat valmiit tarjottavaksi.)
Noin 5 dl tuoretta babypinaattia tai kuullotettua lehtikaalia lisukkeeksi (ei välttämätön)
Tarjoiluun lisäksi thaibasilikaa/korianteria/persiljaa, kuivattuja chilihiutaleita, rouhittuja suolapähkinöitä ja tuoreita limettilohkoja.

Ohjeet

Aseta wokkipannu (tai suuri paistinpannu) keskilämmölle. Lisää pannulle ruokalusikallinen kookosöljyä ja kuutioitu tofu. Paista tofuja, kunnes niihin muodostuu rapea pinta. Siirrä sivuun.
Lisää pannulle viimeinen ruokalusikallinen kookosöljyä ja hienonnettu sipuli. Paista 1 minuuttia ennen paprikan ja valkosipulin lisäämistä. Paista vielä minuutin verran ja lisää sitten punainen currytahna ja maapähkinävoi.
Anna kypsyä muutama minuutti välillä sekoittaen. Lisää kookosmaito, kaffirlimetinlehdet ja ruokalusikallinen Tamari-soijaa. Lisää sitten paistettu kuutioitu tofu.
Anna kiehua. Laske sitten lämpöä ja anna curryn hautua 15 minuutin ajan. Sekoita välillä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa Tamari-soijaa yksi teelusikallinen kerrallaan. Siirrä sitten pannu pois levyltä.
Poimi kaffirlimetinlehdet pois.
Nosta kourallinen pestyä babypinaattia (tai lehtikaalia) syville lautasille.
Annostele sitten lautasille keitetyt riisinuudelit (halutessasi voit käyttää myös riisiä tai kvinoaa) ja kaada päälle reilusti currya.
Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä, rouhituilla suolapähkinöillä ja kuivatuilla chilihiutaleilla, jos kaipaat annokseen lisää potkua. Purista lopuksi annosten päälle hieman limettimehua.
Tarjoile ja nauti!

Samankaltaisia reseptejä