Linssisalaatti parsalla, porkkanalla ja manteleilla
Pääruoka
25 min
Annokset: 4
Raikas ja täyttävä salaatti, jossa parsaa, porkkanaa ja pinaattia, tahini-linssejä ja luomumanteleita.
2 dl Urtekram Beluga linssejä
500 g luomuporkkanaa
1 pieni nippu parsaa
2 rkl Urtekram oliiviöljyä
2 kourallista pinaattia
8 retiisiä
1 pieni nippu tilliä hienonnettuna
2 rkl Urtekram Oliiveja
1 dl Urtekram Manteleita karkeasti pilkottuna
1 rkl Urtekram Tamaria
Kastike
2 rkl Urtekram Tahinia
½ Sitruunan mehu
3 rkl vettä
1 tl Urtekram vaahterasiirappia
1 tl Urtekram Tamaria
Keitä linssit runsaassa vedessä 15 minuuttia.
Sekoita sillä välin kastike keskenään. Maista.
Kuori porkkanat, viipaloi parsat ja leikkaa 3-4 cm paloiksi.
Kaada oliiviöljy isoon paistinpannuun ja paista keskilämmöllä ja porkkanoita ja parsaa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat pehmeiltä.
Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada lautaselle.
Kaada mantelit paistinpannulle ja paista kunnes ne saavat väriä pintaan. Kaada Tamari joukkoon ja paista vielä 30 sekuntia.
Hienonna pinaatti ja viipaloi retiisit ohuiksi siivuiksi.
Kaada vesi pois linsseistä. Kaada kuumat linssit takaisin kattilaan. Kaada päälle hieman yli puolet kastikkeesta ja kääntele.
Levitä pinaatti tarjoiluastiaan, kaada linssit päälle ja sitten porkkanat, parsat, oliivit, tilli ja mantelit.
Valuta päälle loput kastikkeet ja aseta retiisit päälle.
Ainesosat
2 dl Urtekram Beluga linssejä
500 g luomuporkkanaa
1 pieni nippu parsaa
2 rkl Urtekram oliiviöljyä
2 kourallista pinaattia
8 retiisiä
1 pieni nippu tilliä hienonnettuna
2 rkl Urtekram Oliiveja
1 dl Urtekram Manteleita karkeasti pilkottuna
1 rkl Urtekram Tamaria
Kastike
2 rkl Urtekram Tahinia
½ Sitruunan mehu
3 rkl vettä
1 tl Urtekram vaahterasiirappia
1 tl Urtekram Tamaria
Ohjeet
Keitä linssit runsaassa vedessä 15 minuuttia.
Sekoita sillä välin kastike keskenään. Maista.
Kuori porkkanat, viipaloi parsat ja leikkaa 3-4 cm paloiksi.
Kaada oliiviöljy isoon paistinpannuun ja paista keskilämmöllä ja porkkanoita ja parsaa noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet väriä ja tuntuvat pehmeiltä.
Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada lautaselle.
Kaada mantelit paistinpannulle ja paista kunnes ne saavat väriä pintaan. Kaada Tamari joukkoon ja paista vielä 30 sekuntia.
Hienonna pinaatti ja viipaloi retiisit ohuiksi siivuiksi.
Kaada vesi pois linsseistä. Kaada kuumat linssit takaisin kattilaan. Kaada päälle hieman yli puolet kastikkeesta ja kääntele.
Levitä pinaatti tarjoiluastiaan, kaada linssit päälle ja sitten porkkanat, parsat, oliivit, tilli ja mantelit.
Valuta päälle loput kastikkeet ja aseta retiisit päälle.