Punajuuri-kvinoasalaatti yrteillä ja siemenillä

Pääruoka
30 min
Annokset: 4
Tämä ihastuttavan värinen ja maukas kvinoasalaatti valmistuu keitetystä kvinoasta, raastetusta omenasta ja yrteistä käden käänteessä. Maistuu lounassalaattina tai wrapien täytteenä. Ja loput voi laittaa talteen lounasrasiaan.

Ainesosat

200 g kvinoaa
2 keitettyä punajuurta (noin 300 g)
1 omena, raastettuna 
2 kourallista tilliä, hienonnettuna
2 kourallista persiljaa, hienonnettuna 
1 kurkku, hienonnettuna 
2 vartta selleriä, hienonnettuna
2 vihersipulia, hienonnettuna
3 rkl Urtekram oliiviöljyä
1 sitruunan mehu
1 pieni valkosipulinkynsi, hienoksi raastettuna 
Päälle
1 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
½ tl Urtekram juustokuminaa
2 dl vuohenjuusto-jogurttivaahtoa (puolet vuohenjuustoa ja puolet jogurttia)

Ohjeet

Keitä kvinoa pakkauksessa annettujen ohjeiden mukaisesti.
Kun kvinoa kypsyy, paahda auringonkukansiemenet suolassa ja juustokuminassa. 
Laita punajuuret monitoimikoneeseen ja sekoita nopeasti niin, että punajuuret jäävät rouheiksi paloiksi. Lisää punajuuret kvinoan joukkoon yhdessä muiden salaattiainesten kanssa. Sekoita ja mausta suolalla ja pippurilla.  
Yhdistä jogurtti ja vuohenjuusto ja vatkaa, kunnes seos on sileää ja kuohkeaa.
Tarjoile suurelta salaattivadilta. Sopii myös wrapien täytteeksi tai lounasrasiaan pakatuksi lounaaksi. Ripottele päälle maustetut siemenet ja koristele reilulla lorauksella vuohenjuusto-jogurttivaahtoa.

Samankaltaisia reseptejä