Paahda kvinoa kevyesti kuivalla pannulla. Keitä kvinoaa n. 15 min suolattomassa vedessä. Lisää lopuksi hieman suolaa ja valuta ylimääräinen vesi pois.
Paahda manteleita kuivalla pannulla 4–5 minuuttia. Anna niiden hieman jäähtyä ja rouhi ne.
Kuori greippi ja lime, lohko ne ”fileiksi” ja säästä hedelmistä valunut mehu. Sekoita mehu, hedelmäfileet, vaahterasiirappi ja oliiviöljy keskenään ja mausta seos ripauksella suolaa ja pippuria. Puolita avokadot, poista kivet ja leikkaa avokadot lohkoiksi. Pyörittele ne greippi-limekastikkeessa. Lisää kvinoa ja pinaatti ja lopuksi mantelit. Tarjoile heti.
Ainesosat
1 ½ dl kvinoaa (punaista, mustaa tai valkoista)
50 g manteleita
1 luomugreippi
1 luomulime
1 rkl vaahterasiirappia
3 rkl oliiviöljyä
2 kypsää avokadoa
2 kourallista pinaattia/babypinaattia
merisuolaa ja pippuria
Ohjeet
Paahda kvinoa kevyesti kuivalla pannulla. Keitä kvinoaa n. 15 min suolattomassa vedessä. Lisää lopuksi hieman suolaa ja valuta ylimääräinen vesi pois.
Paahda manteleita kuivalla pannulla 4–5 minuuttia. Anna niiden hieman jäähtyä ja rouhi ne.
Kuori greippi ja lime, lohko ne ”fileiksi” ja säästä hedelmistä valunut mehu. Sekoita mehu, hedelmäfileet, vaahterasiirappi ja oliiviöljy keskenään ja mausta seos ripauksella suolaa ja pippuria. Puolita avokadot, poista kivet ja leikkaa avokadot lohkoiksi. Pyörittele ne greippi-limekastikkeessa. Lisää kvinoa ja pinaatti ja lopuksi mantelit. Tarjoile heti.